Historie
Startside Tilbage Historie 4xM adresser

 

 

 

 

Tilbage

 

Forord:

Mennesket har igennem tiden kigget, langt i jorden, dybt i havet og langt ude i universet, for at få et svar på, hvor vi kommer fra, og ofte griber de om sig, med store tal og lange udredninger for at give bare et lille bud.  Og fremkommer  ofte med meget videnskabelige svar, som ligger lige så langt fra det normale, af et menneskes fatte evne. Så bliver det jo ikke til noget tydelig facit, på oprindelsen. Men for at komme det lidt nærmere skulle man starte med det, som man allerede ved, og det der er til at undersøge, på nogenlunde overkommelig vis.....

Start med dig selv, og dit navn. Hvor kommer det fra ? - Starter man der, kommer man ofte meget langt tilbage i tiden, og hvis man så også har lyttet, til lidt af det, ens bedsteforælder har fortalt, om deres slægts forhold, - ja, så er man pludselig tilbage i 1800 tallet, og listen af personer der er i familie med en selv , er også langsomt vokset til mængden at indbyggere i en mindre provinsby, (hvis man da også tæller alle deres brødre og søstre, fætre og kusiner og alle deres børn med).

Nu er dette ikke en meget stor udredning i stamtavler og slægtsforskning, for det er der skrevet nok om, og dertil er min viden for lille. Men har man som os, et lidt specielt navn, som måske letter eftersøgningen lidt, er det jo meget sjovt at se hvad det hele kan ende med, - Måske var det egentlig os der skulle havde siddet på Amalienborg ?. Der kan jo så let være gået kludder mudder, et eller andet sted, i en eller anden kirkebog, for fem hundrede år siden, - eller måske har de regnet forkert, dem der skulle holde tal, på alle de Adeliges uægte børn. - Hvem ved ? 

Men vi bliver ofte spurgt om vores navns oprindelse, og så er det jo rart, når man kan give folk et svar. Mange ting, kan man give et svar på med det samme, men andre, kan kun besvares ved forskning, og det er igennem forskning, at man får en mulighed for at blive lidt klogere på, hvor navnet og en selv kommer fra, og hvad gamle aner ernærede sig ved.

Michaels moster: Sonja von Druschke, har på denne måde, igennem en årrække gransket i gamle støvede bøger, for at finde disse svar, og det er efterhånden blevet til et stort og grundig værk, der indtil nu tæller ca. 250 personer. og det er bare på, von Druschke siden. Hvor ender det så ikke når man også begynder at tager navnet: Adelsten med ?. Men det er vi ikke begyndt på endnu, den glæde har vi til gode. Men skulle der være nogen, der ude, der har lyst til at fordybe sig i vores navn og slægt, så skal man lægge vejen forbi, Sonja von Druschke's hjemmeside www.druschke.dk for der er, den indtil nu, fulde liste af navne på personer, der på en eller anden måde er med i vores nu store familie.

Vores Navn:

M'et før von Druschke Adelsten, er blevet uddybet på siden 4xm, så her er lidt om resten, af navnet: M von Druschke Adelsten, og de ting der måtte følger med, når man er blevet udstyret men et så prangende navn.

Her er først lige nogen af de ting, som vi ofte bliver spurgt om, så vender vi tilbage lidt klogere, længere nede på siden, med fordele og ulemper. 

 

faq: - Er I så i familie med de royale ?.

   A:  - Nej, det er Vi ikke,(endnu) men meget langt tilbage i tiden, (ca. 150.000 år f.kr.) er der jo nok

          én kvinde, som alle mennesker på jorden, kan gå tilbage til og kalde sin ur-mor, og 

          det bringer jo nok alle, i samme familie, - Meget laaaaaaaaangt tilbage.

faq: - Med det navn, har man vel mange penge ?.

  a: - Nej. med to normale indkomster, bliver men ikke rig, her i landet, og der er heller ikke, en kæmpe arv i sigte.

faq: - Hvor har i købt det navn ?.

  a: - Det har vi skam ikke købt, det er vi født ind i.  Dog er det en sammen blanding af to familie navne, taget

       fra Michaels mors slægt (von Druschke) og fars slægt (Adelsten) så derfor bliver det jo lidt langt,

       og de er ikke til salg, og kan derfor ikke købes. (synd for Jer)

faq: - Bor man så på et stort slot eller har I et gods ?.

  a: - Nej ! Men i et lille selv-bygget træhus, bygget af gamle fyrretræs planker, opkøbt billigt. 

faq: - Skal man sige, - De, når man tiltaler Jer ?.

  a: - Nej, det skal man ikke. Men ønsker man at holde folk i en passende afstand fra livet, så gør man.

faq: - Har i nogen Titler, eller Ordener ? (som Grever ,Baroner eller andet).

  a: - Ja ! Det har vi : Sir Blikkenslager, Lady Køkkenassistent, Lord Skoleelev og - Hey du der, hva'  klokken ? 

- Ja, man bliver stillet over for mange spørgsmål, bare fordi man ikke hedder: Petersen, Hansen, Jensen, eller har et andet, ofte brugt efternavn. og det er jo bare en af de ting der følger med.

Fordele:

De fleste mennesker som man igennem tiden har mødt, og præsenteret sig for, husker hvis de før, har været i selskab men en. Ofte står vi også øverst på alle Navne lister, og det betyder at vi næsten altid kommer først til møllen, (med hvad det så måtte indebære) Vi har også observeret at man telefonisk, kommer hurtigere igennem med sine problemer, når først man har præsenteret sig, (- Hvilket mange mennesker skulle se at få lært). For stemmen i den anden ende, tillægger ofte én, større tiltro og dybere respekt, alene pga. ens navn. - men de fjolser skulle bare lige vide!. Det er også en klar fordel når man skal ud og rejse, for på de turist hoteller som vi har råd til at komme på, bliver vi også behandlet anderledes, end alle andre, og det er som regel kun til det bedre. Men alt i alt er det jo kun et navn, som alle andre, men vi tillægger det bare en større plads, i vores hverdag, da vi meget ofte bliver mindet om dets lidt fravigende ordlyd.  

Ulemper: 

 - Det tror jeg fandeme ikke en skid på! Er en af de meget brugte bemærkninger man for stukket i hovedet, når man præsenter sig, eller hvad med, - Ja! og jeg er kongen af Danmark. 

- Og. en anden ting man også ofte bliver udsat for er stavefejl i navnet, og det kan man godt gå hen og bruge en del tid på, hvis man som os gerne vil hedde det vi endnu en gang hedder, og ikke det som de andre finder nemmest. Her er lige et par eksempler: 

1. - Man udfylder sit barns fulde navn/navne og efternavn, på en indmeldelses blanket til skolen, men et sted går det helt galt i systemet, så vi kæmpede i tre år, for at få rettet vores børns navne, på klasse lister og andet skole materiale, som man igennem tiden får tilsendt.

2. - Man udfylder igen sit fulde navn/navne og efternavn, men nu er der problemer med computerne her i landet... Der er for mange bogstaver i vores navn, og det giver nogle besynderlige sammen sætninger af for - og efternavne. og det kan variere fra: små som STORE stave fejl, til helt udeladte navne, alt efter om det er postvæsnet, skattevæsnet, folkeregisteret, politiet (kørekort og pas) eller Den gode danske telefonbog, - ja kom bare med et sted hvor de skal bruge ens navn, og det ender helt sikkert med at det er forkert formuleret når det bliver udgivet, nedskrevet eller trykt. sådan har det været alle disse steder.

faq: - Jamen ! Kan det betyde så meget, at de ikke lige fik begge navnene med ?.

  a: - JA !!! Det betyder da meget, at de bare skrotter den ene eller den anden halvdel af vores familie, bare fordi    

        de, til at starte med, ikke lige fik slået rigtigt på tasterne.

Et andet sted hvor vi også jævnligt møder problemer, er når vi igennem telefonen, skal oplyse Dem om hvad vi hedder, for vi skal med sikkerhed gentage det 2 - 3 gange, og det ender da også ofte, med at må sidde og stave os igennem det, før det bliver korrekt, og det besværliggøre jo det: - at bestille en pizza, - ringe efter en taxa,  - tale med lægevagten, - ja, og alle andre vare bestillinger igennem telefonen, og får i værste fald den konsekvens, at det vi ønskede at bestille, nu i stedet for, bliver leveret forkert.. - fedt.

- Og så lige til sidst et opråb til  alle. Hvis du mangler interesse, øre, eller har svært ved at huske navne, så skal du ikke spørge om at få folks navn, for tro på mig, nå jeg siger, - Vi er sgu,da igennem tiden blevet kaldt de mærkeligste ting, på det grundlag. Her er lige et par af dem, som vi hører oftes:

von Adelsten, adeldrusk, adelkrone, von Druskesten, Adelberg, Adelborg, - eller den korte! von Steen, - og, så til sidst von Dabelsten Adelkrone (men det var nu nok mest for sjovt, at det blev sagt)  

Tilslut:

 - Vil vi gerne sige tak!  Til vores familier fordi de var så venlige at give Os, disse dejlige navne, for dem er vi yderst tilfredse med, - ellers ville denne side, jo nok heller ikke være blevet til !. - Også en stor Tak til dem der fik kæmpet sig igennem denne side, og nu er nået hertil, for uden dem havde vi ikke haft nogen grund til at skrive hele denne side.

Med Kærlig Hilsen "Sir" M "Lord" von Druschke "Mac" Adelsten..... den første